Dernek, yurt içinde ve yurtdışında yeme-içme kültürünün tanıtılmasını ve geliştirilmesi doğrultusunda her türlü çalışmalar yapmak, gastronominin genel sunuş teknikleri ve adabını yaygınlaştırmak ve geliştirmek, Gastronomi ve Mutfak sanatları alanında yapılacak eğitim faaliyetlerinde bulunmak, destek olmak, iş birliği yapmak ve organize etmek, Gastronomi ve Mutfak sanatları alanlarında eğitim ve çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek amacı ile kurulmuştur.
Üye kayıtlarının yapılmasını takip eden ilk Genel Kurula kadar geçici Yönetim Kurulumuz
Yönetim Kurulu Başkanı : Tunç Uluç
Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı : Hüseyin Süreyya Tomruk
Sayman : Muna Şimşek
Sekreter : Şule Başaran
Üye : Bozkurt Atilla
Üye : İsmail Tirali